michaela forni.

"Kärlek. Aldrig så okomplicerat som folk säger, oavsett hur fin den är eller hur vackra människor man får stöta på i den. Vi har älskat och förlorat, vi älskar och hoppas på att få behålla. Jag har den ekade meningen i huvudet som omgivningen trycker in likt ett vandrande mantra;

Är det rätt så är det lätt.

Sån jävla bullshit ändå. När har något som spelar roll någonsin varit lätt hela vägen in i mål? När har en match mot en värdig motståndare varit lätt att vinna? När har lagningen av en avancerad och gudomligt god maträtt varit enkel att tillaga? När har en perfekt sminkning varit enkel att lägga? När har livets viktiga relationer mellan starka personligheter varit enkla från början till slut? Oavsett om vi talar om din relation till dina föräldrar, syskor, kollegor eller käresta.

Livet är inte alltid lätt. Att borsta tänderna på morgonen kan vara det. Tömma diskmaskinen. Gå samma bekanta väg till jobbet. Skicka ett mejl per automatik eller svara i telefon med vana. Inlärda sysslor är ofta lätta men precis som med sysslor är det kanske med relationer. De blir lättare i takt med att de blir vanor. En del av ens vardag. En person du vant rör dig i närheten av och som du vet var du har.

Men i början. De första, skakiga stegen när du ska testa något (eller någon) ny. Så skört det är då. Två bambi på hal is. Ovisshet som skapar osäkerhet och olikheter som skapar konflikter. Det tar tid att bygga hus som håller och det tar tid att bygga relationer med trygga grunder. Vi ska inte vara rädda för konflikterna. De är i många fall oundvikliga. Ingen människa kan göra alla rätt mot en människa man ska lära sig leva med. Det kan nog vara en god idé att inte sätta för höga krav på sin relation i början. Du kan inte vara fotbollsproffs över en natt och du kan inte bolla en relation felfritt över en natt heller. Välkomna diskussioner, olikheter och konflikter. Se de som utmärkta tillfällen att göra om och göra rätt. Låt misstag skapa den bästa versionen av dig själv och lita på att hen du vill leva med kommer att försöka göra likadant.

Jag frågade min mamma en gång om hon och pappa brukar bråka. Hon svarade; "Första året bråkade vi massor. Det tar tid att lära känna och förstå någon. Sen har det varit 24 år av förståelse, kärlek och kommunikation.".

Precis så."

avskedsfest

I lördags hade Sofie och Emma avskedsfest inför deras resa till australien. jag drog på mig en klänning och åkte dit där ungefär 20 andra uppklädda personer var eftersom temat var aftonklädsel! vi bjöds på tårta och diverse annat trevligt. alla fick även varsitt uppdrag de skulle utföra i hemlighet under kvällen, jag fick att jag skulle få folk att vilja spela beerpong.. så sagt och gjort infann sig halva festen i köket för några omgångar beerpong senare på kvällen. Lina och jag var ett dreamteam och vann två gånger i rad mot två killlag, inte alls stolt eller så. festen fortsatte långt in på natten med tryckare, innebandyspelande och diverse roligheter hihi. lyckad kväll ändå :)
 

rix fm

i fredags var jag och Lina på rix fm som sagt.. blev lite fail med allt så vi såg typ 20 minuter innan det var slut :( haha.. sen åkte vi iallefall hem till Cissi och förade (galet) innan utgång. väl ute träffade vi massor kända ansikten och hade en galen kväll med krossade mobiler och hela köret.. jag landade i sängen vid cirka halv fem med en hamburgare i magen!

just give me a reason.

idag har jag varit hos tandläkaren och kikat lite, hade inga klagomål för första gången.. förutom lite tandsten menmen. sen hämtade Lina upp mig i sin racerbil och så åkte vi in till stan och köpte hemligheter! nu ska jag äta en glamourös färdigrätt och peppa inför ikväll. vi ska stå längst fram på rixfm som tre fjortisar och skrika på Måns och Eric hihi. sen bär kvällen vidare dit den bär if you know what I mean. jag hoppas så mycket på att detta kan bli en bra kväll, jag behöver det just nu. inget tjafs eller drama, snälla. 
sen är det allt eller inget som gäller för mig just nu, inget jävla mellanting. ska det va så ska det va. jag accepterar inte att folk behandlar mig dåligt för att sedan komma tillbaka när det passar dem. allt eller inget.

 

falska jävla idiot

När allt är slut, vad gör väl det om hundra år, när vi är tillbaks på noll?
Jag vet att du vill ha det så men vad spelar det för jävla roll?
Om det inte kan bli vi nån gång


brända chanser.

Lifvet två

Lite morgonpoesi såhär i gryningen. Rätt cool känsla ändå att ligga och göra ingenting samt se hur det sakta blir ljusare och ljusare..

Lifvet

Vadå sömnproblem? Naaae inte alls.. Trodde jag skulle somna tidigt och lätt inatt så mycket som jag rört på mig idag. Tog även en kvällspromenad ju.. Meeen.. Äre ens värt att försöka sova nu eller ska jag dygna? Den frågan får jag klura på ett tag till :))))

Slänger med en bild på ett jättefint tåg som åkte förbi på järnvägen förut, det åker här varje kväll och lyser upp jättefint!! Typ som ett luciatåg. Jag blev jättelycklig och var tvungen att snapchatta alla mina vänner om detta underverk. Synd att det inte är lika fint på bild som i verkligheten men ni får väl föreställa er!

21/8

idag var bättre dag än igår. skulle egentligen gå upp skapligt och cykla till gymmet men råkade stänga av alarmet (standard) och sov bort halva dagen.. fail. jag tycker mer om att gymma på förmiddagen när det inte är så mycket folk på gymmet, speciellt när man är på nybörjarnivån igen, så jag struntade i det idag. hittade en låda med gamla grejer som jag skrivit/gjort när jag var mindre, det var underhållande att titta i. mycket nostalgi då jag ändå kom ihåg när jag gjort vissa saker.. hittade även några "dagböcker" som mamma brukade skriva i när hon var 18-19 år och från när jag var 1 år, det var jättespännande och konstig känsla att läsa om.. jag var tydligen mycket snäll som liten, hihi, men sen gick det bara utför :( mina föräldrar gjorde även sjukt mycket saker med mig varje som jag inte kommer ihåg (duhh). OCH min mamma har varit ung och haft ett liv med fest, killar, vänner osv?!??! WTF. senare på dagen fick jag helt plötsligt en uppenbarelse om vad jag ville plugga på universitetet, jag får se om jag vill samma sak om ett år eller två när jag ska börja plugga. jag har velat plugga till typ 5 olika saker det senaste året men nu kändes det ändå väldigt rätt på något sätt.. efter det fick jag lite ny energi och gav mig ut på en springtur vilket gick.. eh.. inga kommentarer. kämpade mig runt iallefall och la mig ner på studsmattan helt spyfärdig när jag kom hem. det märks ju att jag varit borta från träningen "ett tag". de håller även på att bygger om järnvägen här i hjulsbro vilket är den enda vägen hem på den rundan jag sprang (om man inte vill springa tillbaka typ 5 km), så hela den vägen var avspärrad. stod mellan kvalet att springa tillbaka eller vara illegal och krypa under avspärrningen, ni förstår nog vilket jag valde heh.

sjukt opassande bild.. ae jag vene. ska färga håret snart wiho
 

känner mig gammal

idag börjar alla 95or (och äldre som har gått om heh..) trean. det roligaste året i skolan, men också det jobbigaste. jag sitter lite och avundas alla roligheter de har framför sig men samtidigt tycker jag det är så satans skönt att det inte är jag som sitter där med alla krav och all press. den stressen som jag upplevde i trean måste varit den värsta under alla mina år i skolan men samtidigt hade jag så slappt schema så det knappt kändes som jag gick i skolan. och balen.. och studenten, gaah det är nästan så att jag vill göra om det igen

några dagar innan Dagen.

17/8

igår var jag ute för andra gången på denna veckan, känner att det börjar bli dags att dra ner på festandet. imorgon börjar ju skolorna och det är väl dags att komma in i lite rutiner med ett jobb osv. iallefall kvällen började hos Lina där vi peppade för att åka in och kolla på de vet du, haha bästa. väl på keep it loud var det mängder med minderåriga människor och svettigt som få. vi träffade upp Filip där och jag hängde med honom resten av kvällen när Lina åkte hem. bra kväll tycker jag! idag vaknade jag upp bredvid en väldigt bakis kille (orutti) så vi har mest legat och sovit hela dagen :)

den sista underbara skapelsen lyckades NÅGON (Filip) välta ut innan jag hann äta mer än på bilden..

let's get drunk and forget about the world.

idag har jag inte gjort allt för mycket, vart ute på en promenad och lite sånt. mest suttit och väntat på kvällen då jag ska gå ut med en fin vän och hennes kompisar, kan bli en kul kväll känner jag! /smygalkoholist.

dream big

right here

hejhej. idag var jag först på ett möte och sen vandrade jag in till stan för att ta ut pengar och kika runt lite. jag har inte vart på stan på typ evigheter..  framåt eftermiddag/kväll kom Lina och hämtade upp mig och så hämtade vi Cissi för att sedan åka och kidnappa Sofie hihi. vi tvingade på henne ögonbindel och tog med henne till söderköping och bjöd henne på mat! så mysigt. hon åker ju till australien om cirka två veckor den jäveln.. 

wake me up when it's all over.

igår gjorde jag inte supermycket på dagen, satt mest och hade ont i magen typ. framåt kvällen blev det utgång med Cissi och Lina. har varit lite tjurig på senaste tiden över saker som inte är som jag skulle önska så det var så skönt att bara..supa bort det för en stund haha. på krogen fick jag agera terapeut vilket jag typ får göra på varje fylla, känner att jag har mitt framtida yrke säkrat. det bjöds på määngder med shots och nånstans där blev det väldigt dimmigt. kvällens idioti går till Lina och mig då vi 1. glömde att ta stämpel när vi gick ut från platens och knappt kom in igen samt 2. lyckades missa bussen när vi satt och flötade på donken. vi lyckades iallefall hitta en vänlig person som gav oss sovplats, tre pers i en 90 cm säng var ju inte det mest bekvämaste jag vart med om men.. när jag vaknade märkte jag även att nån hade skickat massor snapchats till ALLA mina kontakter (till och med till team snapchat, wtf?) så fick lite ångest över vadfan "jag" hade skickat så fick fråga runt :( det var väl inte så farligt att nån hade gjort det egentligen bara att många av mina kontakter är folk jag inte känner så bra  vilket skulle göra det ganska awkward om man skickar nått skumt liksom. idag är jag bara glad trots att jag borde må skit, har haft en superkväll och faktiskt lyckats lägga undan tankarna på folk som ändå inte uppskattar min närvaro! 

en sån bild man hittar dagen efter och känner var, när, hur..?

.

“I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”

 

So I watched the world tear us apart

 
en bild jag hittade på instagram här om dagen som gjorde mig glad och
en bild fina Sofie skickade till mig förut idag som jag tyckte var klok.
 
 

8/8

idag åkte Filip och jag till skänninge marken. vi valde nog inte bästa dag då det bokstavligt ÖSTE ner regn heela tiden. vi kikade runt lite men man hade liksom ingen lust att shoppa eller ens titta närmare på saker då det var så blött överallt. men det är alltid trevligt att iallefall åka dit, en tradition liksom! 
 
nu tror jag att jag har fått med de flesta av de dagar då jag gjort något händelserikt :) har såklart gjort mer saker än att festa osv men det var det enda jag hade bilder att lägga upp till!

 

5/8

idag på förmiddagen och dagen satt jag ute i solen och chillade. lyckades dock bränna upp hela bröstet så var helt knallröd sen.. värt. på kvällen gav jag med mig och drog hem till Lina med Cissi där vi förade inför måndagsklubben. så fina tjejer det där ♥ vi missade iallefall sista bussen in till stan och kollade runt med halva linköping innan vi hittade Anton som skjutsade oss in till stan. väl ute så shottade vi lite för mycket och dansade som om det inte fanns någon morgondag. när platens stängde åt vi en välbehövlig kebab vid scandic och väntade på skjuts hem.. den skjutsen strulade sig dock så de tog taxi hem medans fattiga jag som shottat upp alla mina pengar fick vänta på 05.40 bussen hem. hittade iallefall en ny trevlig vän på rese så det kändes inte helt förjävligt :) när jag kom hem sov jag en liten stund tills jag kände att det var dags att äta. sen runt klockan 18 skulle jag ta en powernap vilket slutade med att jag låg och sov i fem timmar.. trött tjej igen.

2/8

idag tog Filip och jag bilen och körde upp till stockholm för att se the tallest man on earth på grönan. vi gick dock lite på stan innan och kikade innan vi gick in på grönan. gud vilken varm dag detta var, kändes som om man skulle smälta bort. iallefall var det sjukt långa köer till allting på grönan men vi hann åka allt vi ville och lite till :) på konserten var det sjukt mycket folk men musiken var bra så det gjorde inget!

 
 

1/8

idag skickade mamma iväg mig till vårdcentralen efter att jag haft ont under revbenen när jag andades i en vecka. på vårdcentralen fick jag ta lite prover och sen skickade dem vidare mig till akuten. fick hjälp nästan direkt där och fick ta äääännu mer prover och tester. när de skulle ta blodprover så kom de inte in i något blodkärl så de stack mig 3 gånger innan de lyckades få ut lite blod... de var till och med tvugna att byta sjuksköterska för att lyckas. askul. så nu har jag stora blåmärken i armvecken och ser ut som en knarkare. de kom iallefall inte fram till något särskilt förutom skadad muskel i revbenet men ingenting om sjävla magen. jag tog glutenprover osv men vet inte när jag får svar.

 

29/7

Denna kväll mötte jag upp Sofie och Cissi på stan för att sedan dra vidare till abisko där det var förfest innan måndagsklubben. förfesten var sjuk och vi bestämde oss för att det var roligare att fortsätta festa där än att dra in till måndagsklubben "i tid". vid typ 1 rullade vi in mot stan och hade en superbra kväll :) vid 03 var det baddags vid scandic, hahah.. sen följde Sofie och jag med hennes två vänner hem och "sov" där. När jag kom hem klockan elva sen dagen efter gick jag och la mig direkt i sängen och sov heela dagen tills typ 01 då jag gick upp och åt lite, sen somnade jag om igen och sov gott tills på morgonen! snacka om trött tjej..

 

24/7

Har inte bloggat på aslänge men har endel bilder att lägga upp så tänkte göra några inlägg om vad jag gjort på senaste tiden :) den 24e juli tog Sofie, Lina och jag pendeln mot tranås där vi skulle fira Henke som fyllde år vilket var väldigt trevligt! vi började förfesta vid typ 6 och vid 8 var alla dyng, sen vi gick även ut i tranås vilket var...skumt men kul mot all förväntan. på natten hamnade jag och Sofie ofrivilligt i en liten håla vid namn aneby där vi fick spendera natten.. kaos

RSS 2.0